Jouw leven, jouw droom, jouw woning

Een nieuw huis kopen is al heel erg spannend. Waar wil je wonen, wat vind je belangrijk, hoe lang wil je er blijven wonen…allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je op zoek gaat naar je nieuwe droomhuis. Zoek je een huis voor jou alleen of wil je een huis waar je een gezin kan stichten? Of zoek je misschien juist een appartement omdat je kinderen de deur al uit zijn? Bij elke fase in je leven past een ander huis.

Tips & tricks voor succesvolle en vlotte verkoop

Met deze tien praktische tips wordt jouw woning zo optimaal mogelijk gepresenteerd. Zo zorgen we er samen voor dat de woning succesvol en vlot wordt verkocht.

tip 1

Jij weet als geen ander wat jouw huis uniek maakt. Maak hoge resolutie foto‚Äôs van de bijzondere plekjes in huis. Een pakkende tekst als ‚ÄėSophie zal de speeltuin gaan missen‚Äô is misschien net die motivatie voor een ge√Įnteresseerde om het huis te kopen.


tip 2

Maak de voortuin in orde. De eerste indruk telt. Kijk kritisch naar het behang en schilderwerk. Ziet alles er nog netjes uit? Vraag jezelf af welke sfeer je oproept bij een koper. Steek als het nodig is tijd en geld in nieuw behang en schilderwerk.


tip 3

Haal bij een bezichtiging je persoonlijke spullen weg. Kopers willen zich meteen thuis voelen, dat lukt minder goed wanneer uw vakantiefoto’s aan de muur hangen of wanneer het speelgoed van de kinderen nog rondslingert.


tip 4

Zorg er wel voor dat het niet te onpersoonlijk wordt. Zet daarom een grote bos bloemen neer, hang een mooie afbeelding boven de bank of leg een boek op de salontafel.


tip 5

Is je woonkamer ook je werkruimte, of de slaapkamer tegelijk uw washok? Probeer deze functies van elkaar te scheiden, je wilt niet de indruk wekken dat je eigenlijk een kamer tekort komt.


tip 6

Haal tijdelijk de overgordijnen weg. Zo maakt je de kamer groter en lichter. Met het openzetten van tussendeuren brengt je meer licht in huis


tip 7

Laat het huis aangenaam en fris ruiken. Zet een pot koffie en bak een appeltaart. Laat ramen en deuren even tegenover elkaar openstaan of koop eventueel een luchtverfrisser.


tip 8

Maak foto’s op een zonnige dag. Dat zorgt ervoor dat je huis er warm, licht en sfeervol uitziet, zowel van buiten als van binnen.


tip 9

Zorg dat alles er netjes uitziet. Ruim alles op en maak  alles lekker schoon. Let ook op de ramen en het terras.


tip 10

Kamers kun je het beste vanuit een van de hoeken fotograferen, zo hebben kopers meteen een idee van de grootte van de ruimte.

Maak een afspraak

    Monique van Rijbroek Meierijstad Makelaar

    '100% woongeluk voor jou, dat is ons streven'.

    Wat doen wij?

    ‘Mensen bij elkaar brengen. Kopers bij een woning brengen. Verkopers bijstaan gedurende het hele traject.¬†Een makelaar moet deskundig zijn en kennis van zijn omgeving hebben, maar zich vooral realiseren dat het om mensen gaat. Mensen die gemiddeld om de 8 jaar de grootste aankoop van hun leven doen. Dit is de kern van ons vak’.