Laat je huis taxeren door Meierijstad Makelaardij

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je wilt weten wat je woning waard is. Bijvoorbeeld bij de koop of verkoop van een nieuwe woning, het afsluiten van een hypotheek en voor de Belastingdienst. Maar ook als je een verbouwing achter de rug hebt en wilt weten of je woning meer waard is geworden. Een goed taxatierapport van een woning is van onschatbare waarde, maar hoeft niet duur te zijn. Een betrouwbare taxatie (eigenlijk ‚Äėgewoon‚Äô een hele offici√ęle en betrouwbare waardebepaling) van je toekomstige woning is immers de basis van een goede en scherpe hypotheek of financiering. Een eerlijk, nuchter en objectief rapport om onmin of misverstanden te voorkomen. Daar zijn we ons bij Meierijstad Makelaardij bijzonder bewust van.

Waar let de makelaar op tijdens de taxatie

Tijdens de taxatie let de Meierijstad Makelaar op verschillende aspecten zoals de staat van het onderhoud, inhoud en oppervlakte, de constructie en kwaliteit van de materialen, de mate van isolatie, de rechten en plichten die op de grond rusten en op de ligging en omgeving van de woning.

Bovendien brengt de makelaar overige omstandigheden in kaart die de waarde van de woning be√Įnvloeden. Denk hierbij aan prijsontwikkelingen in de markt en bestemmingsplannen. Van de bevindingen ontvang je een uitgebreid taxatierapport dat indien gewenst toegelicht wordt door de makelaar.

 

 

 • Meierijstad Makelaardij is ingeschreven bij Vastgoed Cert, het register van erkende taxateurs o.z.
 • Meierijstad Makelaardij is aangesloten bij NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut

Maak een afspraak

  Monique van Rijbroek Meierijstad Makelaar

  'Het bepalen van de marktwaarde vraagt lokale kennis'

  'Zorgeloos wonen
  omdat we weten
  waar we aan toe zijn'

  Een Register Taxateur o.z. kan  door middel van het uitvoeren van een taxatie van de betreffende onroerende zaak een objectief antwoord op geven op de waarde van je pand of woning.

  De werkwijze is als volgt: als je Meierijstad Makelaardij een taxatieopdracht geeft zal er door de binnendienst medewerker van ons kantoor zo spoedig mogelijk een afspraak worden gemaakt voor de opname van het te taxeren object. Direct na de bezichtiging van uw pand gaat de taxateur aan het werk op kantoor. Met gebruik van de modernste media gaat hij op onderzoek uit om zo de (gevalideerde) waarde van uw pand te bepalen. Kennis van de omgeving en het aanbod is daarbij onontbeerlijk. Zo kijken wij o.a. naar recente marktinformatie van vergelijkbare panden, de lokatie van het getaxeerde, onderhoud/afwerking, woonoppervlakte, grootte van het perceel etc. om de marktwaarde te onderbouwen.

  Alle taxaties worden uitsluitend verricht door gecertificeerde taxateurs (RMT). Onze taxateurs die de taxatie uitvoeren zijn ingeschreven bij VastgoedCert (het register van erkende taxateurs o.z.). De inschrijving in het Nederlands Register van Vastgoed Taxateur geeft aan dat de taxateur zijn/haar vak onpartijdig, deskundig en integer uitoefend. Wij houden ons aan een erecode en het tuchtreglement en bieden de garantie van vakbekwaamheid.

  Een door Meierijstad Makelaardij uitgebracht taxatierapport voldoet aan de laatste door het Centraal Hypothecair Fond (CHF) vastgestelde normen en voldoet tevens aan de eisen die voor financiering onder Nationale Hypotheek Garantie en de gestelde eisen van elke geldverstrekker (gevalideerd taxatierapport met tussenkomst van het NWWI en/of Taxateurs Unie) gesteld worden. Zo ben je ervan verzekerd dat het taxatierapport door alle geldverstrekkers wordt geaccepteerd.