Nieuwsoverzicht


Automatische concepten 3

Je droomhuis niet gevonden tijdens de NVM Open Huizen Dag?

9 april 2024

Niet je droomhuis gevonden tijdens de NVM Open Huizen Dag afgelopen zaterdag 6 april? Schrijf je dan nu in als zoeker! We houden je dan automatisch op de hoogste van de nieuwste woningen die passen bij jouw woonwensen.


NVM Open Huizen Dag 6 april 1

NVM Open Huizen Dag 6 april

3 april 2024

Tijdens de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 6 april van 11:00u tot 15:00u bent u van harte welkom om zonder afspraak bij onze deelnemende woningen te komen kijken! Loop vrijblijvend binnen bij deze deelnemende woningen:

Boschweg 54, Schijndel
Brucknerstraat 5, Schijndel
Catharinaplein 25, Schijndel
Dahliastraat 1C, Sint-Oedenrode
De Eeuwsels 3, Veghel
Dorpstraat 6, Gemonde
Hopkuil 10, Schijndel
Kapelstraat 53, Veghel
Lambertushof 7, Schijndel
Mauritsstraat 6, Schijndel
Meidoornstraat 9, Schijndel
Merodestraat 44, Sint-Oedenrode
Mercurius 9, Schijndel
Molenstraat 41, Schijndel

Heeft u ook al onze advertentie gezien van de NVM Open Huizen Dag in de Mooi Schijndel krant van woensdag 3 april? Mis de krant zeker niet en kijk snel op pagina 9 en 10!


#woonvragen: Mag ik als koper advies verwachten van de verkopende makelaar

#woonvragen: Mag ik als koper advies verwachten van de verkopende makelaar

6 maart 2024

De verkopende makelaar vertegenwoordigt de belangen van de verkoper. Hij adviseert de verkoper tijdens het verkoopproces. De verkopende makelaar kan en mag daarom niet tegelijkertijd jouw belangen behartigen.

Als je dus begeleiding en advies wilt tijdens het aankoopproces, dan is het verstandig zelf een aankopende NVM-makelaar in te schakelen.


Financiële veranderingen in 2024

Financiële veranderingen in 2024

21 februari 2024

Een nieuw jaar, nieuwe regels en regelingen. Op de pagina van de NVM lees je wat er in 2024 allemaal verandert voor jou als woningeigenaar. Bekijk het hele artikel hier.


NHG grens in 2024

NHG grens in 2024

6 december 2023

De nieuwe NHG-grens neemt in 2024 toe tot  € 435.000 euro, een stijging van € 30.000 ten opzichte van de huidige grens van € 405.000.

Voor mensen die de woning willen verduurzamen is extra leenruimte beschikbaar. Met Energie Besparende Voorzieningen wordt de NHG-grens in 2024 € 461.100.


Automatische concepten 2

Sinterklaas is geweest!

29 november 2023

Kijk eens wie er vannacht langs is geweest!

Sinterklaas is met zijn Pieten bij ons op kantoor geweest. Hij heeft voor alle kindjes die een mooi huisje hadden geknutseld een cadeautje gebracht met wat lekkers erbij . Komen jullie snel jullie verassing ophalen ?


Beter energielabel betekent meer kunnen lenen in 2024!

Beter energielabel betekent meer kunnen lenen in 2024!

22 november 2023

Wie volgend jaar een huis wil kopen, doet er nog meer dan nu goed aan om scherp te letten op het energielabel. Hoe beter het huis geïsoleerd is, hoe meer je mag lenen. Met een energielabel A of B kan het extra te lenen bedrag € 10.000,- zijn. En met een label A++++ kan het oplopen tot wel € 50.000,-.

Voor een huis met een goed energielabel heb je minder geld nodig om je energierekening te betalen. Hierdoor houd je dus meer geld over voor het maandbedrag van je lening.

Volgens de nieuwe regels mag je voor verduurzaming extra geld lenen. Hoeveel je extra mag lenen, hangt af van het energielabel van je woning.
Met een slecht energielabel (E tot en met G) kun je meer extra geld lenen om je huis energiezuiniger te maken. Dit extra geld kun je alleen gebruiken voor bepaalde energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, HR-glas of zonnepanelen. Met een goed energielabel kun je minder lenen om je huis nog energiezuiniger te maken. Dit is € 15.000 voor de labels C en D en € 10.000 voor de labels A+++ tot en met B.
Wil je meer lenen om te verduurzamen dan de bedragen die mogen volgens het energielabel? Dat kan, als je niet meer leent dan 106% van de marktwaarde van de woning en als je de hele lening kunt betalen. Vraag je adviseur wat jij kunt lenen.

Beter energielabel betekent meer kunnen lenen in 2024! 1


Residentie De Markt: Informatiecentrum geplaatst

Residentie De Markt: Informatiecentrum geplaatst

17 november 2023

Bij de bouwplaats van Residentie De Markt in het centrum van Veghel hebben we een informatiecentrum geplaatst. Vanuit daar kunnen we u ook de locatie laten zien en alle informatie over de nog beschikbare appartementen geven.

Wilt u graag vrijblijvend informatie ontvangen? 
Wij zijn iedere donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur aanwezig bij het informatiecentrum op de Markt in Veghel.


Automatische concepten 1

Sinterklaas knutselplaat

15 november 2023

Sinterklaas en zijn pieten bezoeken alle huizen in Meierijstad!

Misschien komen ze ook wel bij jullie langs en gluren ze door het raam… Maak nu jouw eigen allermooiste huisje voor Sinterklaas en zijn Pieten.

Haal bij ons een knutselplaat om een mooi huisje te maken en breng jouw mooi versierde huisje vóór 28 november weer naar ons terug. Wij vragen Sinterklaas om voor elk huisje een cadeautje te brengen.

Daarnaast krijgt het mooiste huisje ook nog eens een mooie prijs van ons!

Kom snel langs!


13 juli start verkoop Residentie De Markt in Veghel 1

13 juli start verkoop Residentie De Markt in Veghel

5 juli 2023

Op 13 juli start de verkoop van de 15 royale appartementen in Residentie De Markt in Veghel.Op deze dag is het verkoopteam van 16:00u tot 20:00u aanwezig bij Koopvaart, het horecagedeelte van hotel The Yard aan de Noordkade 1 in Veghel. U kunt dan vrijblijvend binnenlopen. De start van de bouw wordt verwacht eind 2023.


#woonvragen: Verschil onderzoeksplicht en mededelingsplicht?

#woonvragen: Verschil onderzoeksplicht en mededelingsplicht?

30 mei 2023

De verkoper heeft een mededelingsplicht om alle gebreken die hij kent en die van belang zijn voor de aan koop van de woning, aan de koper te melden.

De koper heeft een onderzoeksplicht om de bouwkundige staat van het huis goed te onderzoeken en eventuele gebreken aan de koopwoning te herkennen.


Geen droomhuis gevonden tijdens de NVM Open Huizen Dag?

Geen droomhuis gevonden tijdens de NVM Open Huizen Dag?

5 april 2023

Niet je droomhuis gevonden tijdens de NVM Open Huizen Dag? Schrijf je dan nu in als zoeker! We houden je dan automatisch op de hoogste van de nieuwste woningen die passen bij jouw woonwensen.


Sint-Oedenrode – Hart van Rooi 1

Start verkoop Hart van Rooi 29 maart 2023

29 maart 2023

Op woensdagavond 29 maart van 18.00 tot 20.00 uur nodigen we je van harte uit bij de start verkoop in de Knoptoren te Sint-Oedenrode tijdens een vrije inloop.
We tonen deze avond hoe de koopappartementen in Hart van Rooi eruit gaan zien. Het verkoopteam is aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.
Ook zijn vanaf dan de verkoopdocumenten beschikbaar, zowel fysiek tijdens de inloop, als online op de projectwebsite.
De start verkoop luidt de inschrijfperiode van twee weken in, zodat je in alle rust een keus kan maken uit de beschikbare koopappartementen.

Kunt u er niet bij zijn? Laat het ons weten, dan sturen we u alles toe.


NVM Open Huizen Dag op zaterdag 1 april

NVM Open Huizen Dag op zaterdag 1 april

29 maart 2023

Tijdens de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 1 april van 11:00u tot 15:00u bent u van harte welkom om zonder afspraak bij onze deelnemende woningen te komen kijken! Loop vrijblijvend binnen bij deze deelnemende woningen:

www.hoofdstraat139.nl
www.heikantstraat34.nl
www.pluto19.nl
www.bunderstraat123.nl
www.vossenbergsesteeg15.nl
www.narcishof16.nl
www.mgrzwijsenstraat23.nl
www.heertveldseweg2.nl
www.pastoorvanerpstraat4.nl
www.dekenbaekersstraat61.nl
tinyurl.com/krekelshofstraat12
tinyurl.com/visven617

Heeft u ook al onze advertentie gezien van de NVM Open Huizen Dag in de Mooi Schijndel krant van woensdag 29 maart? Mis de krant zeker niet en kijk snel op pagina 11!


Verschil cijfers huizenprijzen

7 maart 2023

Makelaarsvereniging NVM ziet in zijn meest recente rapportage nog een daling van de huizenprijzen met 3,7 procent op kwartaalbasis. Dit terwijl de CBS en het Kadaster een stijging van de huizenprijzen zagen van 1,5 procent in januari van dit jaar in hun meest recente bericht. Hoe komt het verschil in deze cijfers nu eigenlijk?

Het CBS berekent de prijsontwikkeling op een andere manier dan de NVM, waardoor daardoor de cijfers van het CBS wat achterlopen op de cijfers van de makelaars.

De NVM kijkt naar het moment van de koopovereenkomst en het CBS kijkt naar het moment van de overdracht van een huis. Die overdracht is vaak zo’n twee à drie maanden na de koopovereenkomst.

De prijsdaling die de NVM heeft gemeten was op basis van huizen waarvan de koopovereenkomst in het vierde kwartaal van vorig jaar is gesloten.


Start Verkoop De Vrije Heerlijkheid in Veghel!

1 maart 2023

Op donderdag 2 maart 2023 start de verkoop van de 27 mooie appartementen in nieuwbouwplan de Vrije Heerlijkheid in Veghel. Op deze dag is het verkoopteam van 16.00 uur tot 19.00 uur aanwezig bij Koopvaart, het horecagedeelte van hotel The Yard aan de Noordkade 1 in Veghel. U kunt hier vrijblijvend binnen lopen om de brochure met alle informatie over deze nieuwbouw appartementen op te halen. We kunnen u dan uiteraard ook alles vertellen over het plan en de verkoop.

Graag tot donderdag 2 maart van 16.00 uur tot 19.00 uur bij:
Koopvaart (het horecagedeelte van Hotel The Yard)
Noordkade 1 in Veghel

Kunt u er niet bij zijn?
Laat het ons weten, dan sturen we u alles toe.


De huizenprijzen zijn afgelopen maand weer licht gestegen volgens het CBS en Kadaster

22 februari 2023

De huizenprijzen zijn afgelopen maand weer licht gestegen nadat koopwoningen maandenlang telkens goedkoper werden, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. De prijzen gingen in januari met 1,5 procent omhoog vergeleken met december.

In december 2022 zakten de prijzen volgens het CBS nog met ruim 2 procent ten opzichte van november, wat de sterkste daling in tien jaar tijd was.

Tot halverwege 2022 stegen de prijzen van al gebouwde koopwoningen jarenlang gestaag. De stijging werd in de hand gewerkt door het woningtekort en een lage hypotheekrente. Maar in augustus vorig jaar zette een daling in, doordat de rentes begonnen op te lopen.

Vergeleken met dezelfde maand vorig jaar waren bestaande koopwoningen in januari nog altijd 1,1 procent duurder. Maar dat was wel de kleinste prijsstijging op jaarbasis in bijna negen jaar. Ten opzichte van de zomer van 2013, toen de markt zich op een dieptepunt bevond, werd er gemiddeld 93 procent meer voor een huis betaald.

Bron: nos.nl, Kadaster en CBS.


Opnieuw meer huurtransacties - huurprijzen dalen licht

Opnieuw meer huurtransacties – huurprijzen dalen licht

25 januari 2023

NVM en VGM NL hebben recent de nieuwe kwartaalcijfers transactiedata vrije sector huurwoningen bekend gemaakt. Er is nu voor het tweede kwartaal op rij sprake van een toename in het aantal huurtransacties (6,6%). 

De gemiddelde prijsdaling in het vierde kwartaal van alle huurtransacties totaal komt in vergelijking met het derde kwartaal uit op -1,6%. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2021 is er nog wel een lichte stijging van +0,5%. Wat de prijsdaling deels verklaart is dat er in verhouding meer (per m² goedkopere) woonhuizen zijn verhuurd dan (per m² duurdere) appartementen. 

Lees meer: Opnieuw meer huurtransacties – huurprijzen dalen licht | NVM


De nieuwe woningmarkt cijfers van de gemeente Meierijstad

De nieuwe woningmarkt cijfers van de gemeente Meierijstad

19 januari 2023

Elk kwartaal brengt NVM nieuwe cijfers uit omtrent de woningmarkt. De nieuwe cijfers van kwartaal 4 – 2022 voor de gemeente Meierijstad zijn inmiddels gepubliceerd.

Kort en bondig de cijfers  van kwartaal 4 – 2022 van specifiek de gemeente Meierijstad :
?  146 woningen verkocht (-1% t.o.v. vorig jaar)
? € 442.000 – gemiddelde transactieprijs
?  29 dagen was de gemiddelde verkooptijd
? Woningen waren 3,4% duurder t.o.v. Q4 – 2021
⏭ 43,2% is boven de vraagprijs verkocht
? 3,5 – aantal woningen waar een potentiële koper op de woningmarkt uit kan kiezen
? 170 woningen in de verkoop gezet
? € 540.000 gemiddelde vraagprijs van het aanbod (+5,4% t.o.v. vorig jaar)
 
Heb je vragen over de huizenmarkt of over de verkoop van je huis? Stuur ons een bericht of app 06-19781879!


Prijsstijging woningen gemeente Meijerijstad 2022

Prijsstijging woningen gemeente Meijerijstad 2022

11 januari 2023

Softwarebedrijf Ortec Finance analyseerde de woningmarkt en detail en concludeert dat het jaar 2023 een onzekere start heeft gemaakt. Dé grote vraag is wanneer de prijzen stabiliseren. De onduidelijkheid daarover maakt dat we spreken van een onzekere start van 2023. 

De gemiddelde prijsstijging in de gemeente Meierijstad bedroeg volgens Ortec Finance 5,12 %. Landelijk kwam deze stijging uit op 4,27 %.

Ook het aantal woningtransacties wijst op een afkoelende huizenmarkt. In totaal waren er in 2022 bijna 190 duizend verkopen, 16,6 % minder dan in het jaar ervoor. Een kanttekening is hierbij op zijn plaats: in april 2021 veranderden de regels voor de overdrachtsbelasting, wat een piek in het aantal verkochte huizen opleverde.

Bron: Ortec Finance


Gelukkig nieuwjaar

Gelukkig nieuwjaar

1 januari 2023

?????? ??????,
Bedankt voor het afgelopen jaar waarin we veel kopers en verkopers succesvol hebben mogen begeleiden bij de koop of verkoop van hun huis. Super bedankt voor dit vertrouwen!
We wensen iedereen een hele gezellig jaarwisseling en onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2023!
Wil jij in het nieuwe jaar ook graag verhuizen? Bel ons dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
? 073-5442100
????? ??? ?????!


Meierijstad Makelaardij wenst u fijne feestdagen in 2023!

Fijne feestdagen!

24 december 2022

Het is weer kerst?. Dè tijd waarin je terugkijkt op het afgelopen jaar en plannen maakt voor het nieuwe jaar.
Hoe was jouw jaar? Heb jij je droomhuis gekocht of ben je nog op zoek? Of heb je juist jouw huis verkocht?
Meierijstad Makelaardij wenst je ook in 2023 veel woonplezier. Fijne feestdagen?!


Financiele veranderingen in2

Financiële veranderingen in 2023

21 december 2022

Een nieuw jaar, nieuwe financiële regels en regelingen. Op de pagina van Vereniging Eigen Huis lees je wat er in 2023 allemaal verandert voor jou als woningeigenaar. Bekijk het hele artikel hier.


8 december 2022: Vraag-maar-raak-Woonavond

6 december 2022

Vraag-maar-raak-Woonavond
De huizenmarkt, hypotheekrentes en energiecrisis domineren het nieuws. We kunnen ons voorstellen dat je meer woonvragen hebt dan antwoorden. Waar gaat het heen met de huizenmarkt?
Op 8 december staan onze adviseurs voor je klaar om al je woonvragen te beantwoorden. Loop dus geheel vrijblijvend eens bij ons binnen voor de ‘vraag-maar-raak-Woonavond’. We zijn er tussen 18.00 en 21.00 uur aan de Kloosterstraat 6 in Schijndel en aan de Hoogstraat 25 in Veghel.


3 dagen bedenktijd

3 dagen bedenktijd

23 november 2022

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld.

De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. Wij kunnen precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.


Woningmarkt 3e kwartaal 2022: investeerders kopen minder

Woningmarkt 3e kwartaal 2022: investeerders kopen minder

16 november 2022

Investeerders kopen steeds minder woningen van eigenaar-bewoners. Duurzame woningen worden meer verkocht en hun prijzen stijgen recent sneller dan die van minder duurzame woningen. Dat blijkt uit woningmarktcijfers van het 3e kwartaal 2022. De woningprijsstijging nam af ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2021. In augustus en september namen de prijzen zelfs licht af. Dit en meer leest u in het Kwartaalbericht van het Kadaster.


Sinterklaas

Sinterklaas

10 november 2022

???????????? ????? ???? ???? ????? ?? ???????????! ?
Waarschijnlijk loopt hij ook over het dak van jouw huis! Maak daarom je allermooiste dak voor Sinterklaas en zijn pieten.
Haal bij ons een knutselplaat om een mooi dak te maken en breng jouw mooi versierde dak vóór 30 november weer naar ons terug. Wij vragen Sinterklaas om voor elk dak een cadeautje te brengen.
Daarnaast krijgt het mooiste dak ook nog eens een mooie prijs van ons! ?
Kom snel langs??????????????? ? ?????????


Duurzame woningen presteren beter door energiecrisis in veranderende woningmarkt

Duurzame woningen presteren beter door energiecrisis in veranderende woningmarkt

2 november 2022

Woningen met een groen energielabel doen het in de huidige woningmarkt beter dan woningen met een minder groen label. Door de hard gestegen energielasten hebben ‘groene’ woningen een duidelijk voordeel. Zo is de woningwaarde van een duurzame woning ten opzichte van een minder duurzame woning hoger en neemt het verschil alleen maar verder toe. Makelaars merken dat door de oorlog en de energiecrisis het energielabel van een woning steeds belangrijker wordt, en dat er meer vraag is naar energiezuinige huizen.

Bron: NVM


NHG-kostengrens stijgt naar € 405.000 in 2023

NHG-kostengrens stijgt naar € 405.000 in 2023

19 oktober 2022

In 2023 gaat de grens voor een NHG-hypotheek omhoog naar € 405.000. In 2022 was de grens € 355.000. Door deze verhoging krijgen meer huizenkopers toegang tot een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

In 2023 heeft NHG gekozen voor dezelfde methode als in 2022 om jaarlijks de NHG-kostengrens vast te stellen. Hierdoor stijgt de kostengrens van € 355.000 naar € 405.000 en blijft de NHG toegankelijk voor veel kopers. Met Energie Besparende Voorzieningen wordt de kostengrens in 2023 € 429.300. Ook bij de borgtochtprovisie is stabiliteit het uitgangspunt. In 2023 zal deze gelijk blijven aan 2022, namelijk 0,6%.

Bron: Rijksoverheid.


Woningmarktcijfers kwartaal 3 - 2022

Woningmarktcijfers kwartaal 3 – 2022

12 oktober 2022

De woningmarkt wordt wat rustiger en ruimer. Dit blijkt uit de NVM-woningmarktcijfers en analyse van NVM-dochter brainbay over het derde kwartaal van 2022.

De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning is in het derde kwartaal van 2022 425.000 euro. Hier is sprake van een daling met 5,8% ten opzichte van het tweede kwartaal 2022. Ondanks deze daling is nog steeds 64% van alle verkochte woningen in het derde kwartaal boven de vraagprijs verkocht. De gemiddelde verkoopprijs van woningen lag daarbij 3% boven de vraagprijs. Een nieuwbouwwoning noteerde een gemiddelde transactieprijs van 496.000 euro in het derde kwartaal van 2022. Dat is een prijsstijging van 8% vergeleken met het derde kwartaal van 2021. In het derde kwartaal 2022 verkochten NVM-makelaars bijna 32.500 bestaande koopwoningen wat vergelijkbaar is met het derde kwartaal 2021.

Bron NVM.


Startersvrijstelling naar € 440.000

Startersvrijstelling naar € 440.000

5 oktober 2022

De woningwaardegrens bij de startersvrijstelling wordt 1 januari 2023 verhoogd van €400.000 naar €440.000. Huizenkopers tussen 18 en 35 jaar betalen tot deze grens onder voorwaarden geen overdrachtsbelasting voor een woning. De woningwaardegrens wordt elk jaar aangepast aan de landelijk gemiddelde WOZ-waarde. Zie ook deze link voor meer informatie. Wil men gebruik maken van de verhoging, dan moet het transport volgend jaar plaatsvinden en niet dit jaar. Het moment van het ondertekenen van de koopovereenkomst is daarbij niet van belang.


NVM Open Huizen Dag Zaterdag 1 oktober

NVM Open Huizen Dag Zaterdag 1 oktober

28 september 2022

Tijdens de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 1 oktober van 11:00u tot 15:00u bent u van harte welkom om zonder afspraak bij onze deelnemende woningen te komen kijken!

Jan van Amstelstraat 62, Schijndel

Lariestraat 35A, Gemonde

Serenadeweg 10, Rosmalen

Zandvliet 9, Veghel

Hoofdstraat 139, Schijndel

Visven 617, Veghel

 

Heeft u ook al onze advertentie gezien van de NVM Open Huizen Dag in de Mooi Schijndel krant van woensdag 28 september? Mis de krant zeker niet en kijk snel op pagina 17!


Prinsjesdag 2022

Prinsjesdag 2022

21 september 2022

‘Betaalbaar wonen’ is het motto van het kabinet. Tijdens Prinsjesdag zijn er allerlei nieuwe financiële plannen voor 2023 aangekondigd. Maar welke voorstellen zijn er en wat betekent dat voor jou als woningeigenaar? Vereniging eigen huis schreef er dit een handig artikel ove wat je *hier* kunt lezen.


Kan een makelaar optreden voor zowel de koper als verkoper van een huis?

Kan een makelaar optreden voor zowel de koper als verkoper van een huis?

24 augustus 2022

Nee. De verkopend makelaar behartigt alleen de belangen van de verkoper. Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van de koper.


Vanaf 2026 hybride warmtepomp of variant verplicht bij vervanging cv-ketel

Vanaf 2026 hybride warmtepomp of variant verplicht bij vervanging cv-ketel

18 mei 2022

Het kabinet kondigde 17 mei aan dat vanaf 2026 hybride warmtepompen de standaard worden voor het verwarmen van woningen. Dat betekent dat bij vervanging van de cv-installaties mensen moeten overstappen op een duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk.

Door over te stappen op meer duurzame verwarmingsinstallaties kan veel aardgas worden bespaard, dat is goed voor het klimaat en zorgt voor een lagere energierekening. Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp en een cv-ketel. Doordat de cv-ketel op koude dagen bijspringt is de hybride warmtepomp voor veel woningen geschikt, en kan zowel op korte als lange termijn (in combinatie met een duurzaam gas) bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving.

Dit leidt tot gemiddeld 60% besparing op het aardgasverbruik. In goed geïsoleerde woningen kan ook direct worden overgestapt naar een volledig elektrische warmtepomp, deze gebruikt helemaal geen aardgas. In een deel van Nederland is of komt een warmtenet beschikbaar, ook dat is een duurzame manier om de woning te verwarmen.

Het kabinet bereidt normering voor zodat deze in 2026 in kan gaan. Met de normering worden eisen gesteld aan de efficiëntie van de verwarmingsinstallatie. Dat betekent dat bij vervanging van de huidige cv-ketel mensen moeten overstappen op een duurzamer alternatief. Voor woningen die niet geschikt zijn, of op korte termijn op een ander alternatief voor aardgas worden aangesloten (bijvoorbeeld een warmtenet), is er een uitzonderingsmogelijkheid.

Om de ontwikkeling van deze techniek te ondersteunen, biedt het rijk subsidie op de aanschaf van een (hybride) warmtepomp. Deze subsidie is vanaf dit jaar verhoogd naar gemiddeld 30%. Tot en met 2030 heeft het kabinet €150 mln. per jaar gereserveerd om woningeigenaren te blijven ondersteunen bij de aanschaf van een (hybride) warmtepomp. Daarnaast is er financiering via het Nationaal Warmtefonds, met een rentetarief van 0 procent voor lage- en middeninkomens, beschikbaar.

Je kunt het hele persbericht lezen op de site van de NVM.


Rookmelders verplicht van 1 juli 2022

Rookmelders verplicht van 1 juli 2022

13 april 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat ook voor bestaande bouw gelden. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Het invoeren van deze nieuwe regel heeft als doel het redden van levens.

Wat betekent dit voor jou?

Alle bouwlagen van een woning dienen te zijn voorzien van een rookmelder. Daarnaast moeten ook besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt, zijn voorzien van een rookmelder.

De rookmelder plicht geldt al jaren in nieuwbouw woning. Vreemd eigenlijk, want brand maakt geen onderscheid tussen nieuwbouw en bestaande bouw. De meeste slachtoffers vallen ‘s nachts door het inademen van rook. Het is namelijk zo dat je reuk ’s nachts niet werkt. Daarom is het uitrusten van je woning met voldoende rookmelders belangrijk. De rookmelders detecteren de rook wel en zullen je alarmeren. Je gehoor werkt nog perfect namelijk wanneer je slaapt.

Maar welke melders zijn geschikt?
Hiervoor zijn een aantal functies belangrijk. In principe volstaat een melder met batterijen. We raden echter niet aan om een goedkope melder aan te schaffen waarvan de batterij na een jaar vervangen moet worden. Het is beter om een rookmelder met een batterijduur van 10 jaar te nemen. Daarnaast is het in grotere woningen verstandig om melders met een koppelfunctie te kiezen. Een koppelfunctie zorgt ervoor dat alle melders afgaan bij een alarm.


Automatische concepten

Is een mondelinge koopovereenkomst rechtsgeldig?

29 december 2021

Nee, een koopovereenkomst voor de aanschaf van een woning door een particuliere koper moet altijd schriftelijk worden aangegaan. Dit zogenoemde schriftelijkheidsvereiste – sinds 2003 per wet bepaald – dient ter bescherming van de koper. Juich dus niet te vroeg!

Dankzij de schriftelijke koopovereenkomst wordt exact duidelijk welke afspraken zijn gemaakt, zodat hierover geen discussie kan ontstaan. Het schriftelijkheidsvereiste beschermt de consument-koper en consument-verkoper.

Bij mondelinge overeenstemming tussen een particuliere verkoper en particuliere koper is er geen sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst. Dit is pas het geval als de overeenkomst door zowel de verkoper als koper is ondertekend.


Fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar!

Fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar!

24 december 2021

Het team van Meierijstad Makelaardij wens je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Aan- of verkoopplannen besproken tijdens het kerstdiner?
Wij denken graag met je mee!

073-5442100
info@demakelaarvanhier.nl


Advertentieplicht energielabel per 1 januari 2022

Advertentieplicht energielabel per 1 januari 2022

10 december 2021

Huiseigenaren zijn verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur van een woning (of ander vastgoed) een (definitief) energielabel aan de koper of huurder te geven.

Eveneens is het verplicht om een geldig energielabel te vermelden in de advertentie waarin een woning (of ander vastgoed) te koop of te huur wordt aangeboden per 1 januari 2022. Oftewel, als een woning (of ander vastgoed) te koop wordt aangeboden op Facebook, Insta of funda dan zal het label erbij vermeld moeten worden. Indien dit niet het geval is dan kan de verkoper of verhuurder een boete krijgen.

Energielabel kwijt?

Op de website EP-online.nl kan eenvoudig worden nagegaan of er een definitief label is afgegeven voor het vastgoedobject en welke label-letter dat betreft. Eigenaren van woningen kunnen daarnaast de pdf van het energielabel downloaden vanuit MijnOverheid. Meer informatie hierover vindt u hier terug: https://www.logius.nl/actueel/energielabel-woning-inzien-op-mijnoverheid.