Nieuwsoverzicht


Automatische concepten

Is een mondelinge koopovereenkomst rechtsgeldig?

29 december 2021

Nee, een koopovereenkomst voor de aanschaf van een woning door een particuliere koper moet altijd schriftelijk worden aangegaan. Dit zogenoemde schriftelijkheidsvereiste – sinds 2003 per wet bepaald – dient ter bescherming van de koper. Juich dus niet te vroeg!

Dankzij de schriftelijke koopovereenkomst wordt exact duidelijk welke afspraken zijn gemaakt, zodat hierover geen discussie kan ontstaan. Het schriftelijkheidsvereiste beschermt de consument-koper en consument-verkoper.

Bij mondelinge overeenstemming tussen een particuliere verkoper en particuliere koper is er geen sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst. Dit is pas het geval als de overeenkomst door zowel de verkoper als koper is ondertekend.


Fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar!

Fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar!

24 december 2021

Het team van Meierijstad Makelaardij wens je fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Aan- of verkoopplannen besproken tijdens het kerstdiner?
Wij denken graag met je mee!

073-5442100
info@demakelaarvanhier.nl


Advertentieplicht energielabel per 1 januari 2022

Advertentieplicht energielabel per 1 januari 2022

10 december 2021

Huiseigenaren zijn verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur van een woning (of ander vastgoed) een (definitief) energielabel aan de koper of huurder te geven.

Eveneens is het verplicht om een geldig energielabel te vermelden in de advertentie waarin een woning (of ander vastgoed) te koop of te huur wordt aangeboden per 1 januari 2022. Oftewel, als een woning (of ander vastgoed) te koop wordt aangeboden op Facebook, Insta of funda dan zal het label erbij vermeld moeten worden. Indien dit niet het geval is dan kan de verkoper of verhuurder een boete krijgen.

Energielabel kwijt?

Op de website EP-online.nl kan eenvoudig worden nagegaan of er een definitief label is afgegeven voor het vastgoedobject en welke label-letter dat betreft. Eigenaren van woningen kunnen daarnaast de pdf van het energielabel downloaden vanuit MijnOverheid. Meer informatie hierover vindt u hier terug: https://www.logius.nl/actueel/energielabel-woning-inzien-op-mijnoverheid.